AD Oliebollentest 2014: Met een 8,5 in de top

27 december 2014

Ieder jaar is het weer een verrassing. Zullen we dit jaar weer oliebollenkampioen worden, net als in 2001 en 2007, of zullen we genadeloos worden afgebrand? Al maanden van tevoren beginnen onze beste oliebollenbakkers met experimenteren, proeven en weer proberen. Een beetje van dit door het beslag, een beetje van dat eruit en hoe zal dat in combinatie toch eens smaken? Zo proberen de bakkers het beslag, maar ook het bakken zelf steeds een beetje beter te maken. Ook in onze winkels wordt druk meegeproefd. Want onze klanten weten er vaak wel raad mee.

Maar hoe zouden onze oliebollen door het grote publiek beoordeeld worden? De AD Oliebollentest is immers een sinds 1993 jaarlijks door het Algemeen Dagblad gehouden nationaal onderzoek naar de beste oliebollenverkoper van Nederland. Hiervoor halen redacteurs van het AD steekproefsgewijs bij verschillende verkooppunten in geheel Nederland enkele oliebollen met krenten en/of rozijnen, die ’s avonds worden beoordeeld door een door het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) samengesteld consumentenpanel van tien personen. Na het ophalen en beoordelen van de gekochte waar doet het dagblad over meerdere pagina’s verslag. Dit jaar deden er 159 oliebollenverkooppunten aan de test mee.

Gelukkig bleek dat alle moeite niet voor niets is geweest! Met een geweldig cijfer van 8,5 is het ons weer gelukt om in de top te eindigen! In 2001 en 2007 wonnen we de test zelfs! Ook het eerder ontvangen Keuringsrapport van het Nederlands Bakkerij Centrum loog er niet om. Met overwegend achten en negens werden onze oliebollen ook door deze ‘vakjury’ als zeer goed beoordeeld. Maar ja, wat vind jij er eigenlijk van? Dat vinden we eigenlijk veel belangrijker! Dus… koop zo’n bol, hap en snap onze passie en vertel ons wat jij ervan vindt! We leren graag bij voor volgend jaar!

Bekijk de volledige: AD Oliebollentest 2014

Vul de tekst in
Kies een foto