Appeltaart nieuwe stijl

31 mei 2016

De appeltaart van Bakker van Maanen kun je met recht een ‘gouwe ouwe’ noemen. Daarom zijn onze bakkers niet over één nacht ijs gegaan voordat ze de populaire appeltaart een facelift gaven. De grootste aanpassing is dat jij direct ziet wat er ín het appeltaartje zit. ‘Voorheen was de taart afgedekt met een deegrastertje en daar tussendoor zag je wat van de vulling,’ vertelt bakker Bob. ‘Daar zijn we van afgestapt omdat we tegenwoordig graag willen zien wat we eten. Als je nu de taart in punten snijdt, zie je dat – van onder af aan – er lekkere appelparten zitten. En dat is de echte vulling.’

‘Het rastertje was een beetje oubollig,’ vult bakker Niels aan. ‘Bovendien viel daardoor de taart een beetje uit elkaar zodra je er punten van sneed. Het deeg hebben we nu verwerkt tot een dikkere, krokante bodem zodat je mooie punten krijgt.’

Er zijn nog wat andere ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. Eerst werden de appels voorzien van kruiden, maar die worden nu aan de spijs toegevoegd. Het resultaat is dat je nu kunt genieten van de pure smaak van Olmenhorster goudrenetten. De appels worden niet meer in kleine blokjes gesneden, maar in parten. Het laagje kruidige amandelspijs is over de hele krokante bodem verspreid zodat je bij elke hap zowel appel als spijs proeft. De rozijnen maken het geheel af. In onze winkels liggen deze nieuwe appeltaartjes versgebakken op jou te wachten!

Vul de tekst in
Kies een foto