Baktheater? Beleef het in Leidsenhage!

10 februari 2015

Vol trots stonden alle medewerkers en broers Henk-Jan en Johan in hun nieuwste Bakker van Maanen-winkel te glunderen. Weet je nog dat tripje naar Barcelona wat ons de nodige inspiratie opleverde? Nou, daar zijn we dus de afgelopen tijd heel hard mee aan de slag gegaan. Het resultaat? Uniek, anders dan anders en volop beleving!

Niet alleen is de winkel aan de Liguster voorzien van een eigentijds industrieel en toch warm en huiselijk interieur met robuuste en natuurlijke materialen, ook de beleving is compleet anders dan je eigenlijk van bakkers gewend bent. Hier geen rekken aan de muur waar de broden keurig uitgestald liggen en een kakofonie aan uiteenlopende producten, maar een zorgvuldig uitgekozen assortiment op één lange lijn. In het handgemaakte deel nog heel breed, maar daarna steeds smaller en beperkter. Alleen de beste producten binnen ons assortiment halen hier de vitrine en worden ter plekke handgemaakt en aangevuld.

Maar wat de winkel echt heel anders dan anders maakt, is de opstelling. Opgesteld in een meterslange vitrine die geheel van voor tot achter doorloopt, begint de styling nog speels om hierna steeds strakkere vormen aan te nemen. Bovendien staan de medewerkers op een verhoging waardoor het pakken, bijvullen en het praatje met de klant makkelijker en prettiger wordt. En wat te denken van de kleine bakkerij met hetelucht- en stenen vloeroven achter de glazen wanden? Terwijl jij staat te wachten op je bestelling, geven onze winkelmedewerkers je graag een kijkje in hun keuken door ter plekke handgemaakt te bakken!

Eén en al baktheater vol beleving dus. Met de geur van vers en op de vloer gebakken  desembrood als de oven opengaat, de smaak van een zojuist zorgvuldig gemaakte chocoladesalami, de bezieling van de medewerkers die maar wat graag vertellen over het product dat ze zelf gemaakt hebben of de vrolijke uitstraling van een rij strak vormgegeven petit fourtjes…. Een inspirerende plek waar je zintuigen behoorlijk geprikkeld zullen worden door het vleugje nostalgie verstopt in oude broodbussen en bakvormen, zakken meel en zeezout en waar ambachtelijke kwaliteit, het bezielende praatje met de klanten en verse, eerlijke producten voorop staan.

Een bakkerij met een heel duidelijke eigen identiteit waar het personeel het verschil maakt door met trotsheid over hun winkel en assortiment te vertellen. Een sfeerbelevende plek waar je je tot in je tenen kan laten inspireren door de geur en smaak van verse producten, de aantrekkelijke presentatie van het assortiment en het warme enthousiasme van de medewerkers. Een concept dat wij nog niet eerder in Nederland hebben teruggezien. Het is dus echt de moeite waard om hier eens langs te gaan. Al was het maar om de beleving. Wij zijn er in elk geval bijzonder trots op. Nu maar hopen dat jij je daar ook in kunt vinden….

Vul de tekst in
Kies een foto