Bekroonde brokken

17 november 2015

Speculaas is een traditioneel Nederlands product dat je nergens anders zult vinden dan in ons eigen landje. Nederlandse speculaas heeft hele specifieke eigenschappen. Zo specifiek dat als een speculaas daar niet aan voldoet, het niet zo mag worden genoemd. Dat hebben Nederlandse speculaasproducenten met het productschap afgesproken. Om de smaak en de kwaliteit te garanderen, werd de naam ‘speculaas’ zelfs beschermd.

Wat speculaas van Bakker van Maanen zo bijzonder maakt, is het kruidenmengsel. We gebruiken een mix van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemon en witte peper. En soms wordt daar ook nog anijs, koriander en foelie aan toegevoegd. De kruiden zijn afkomstig van J.S. Polak, een gerenommeerde specialist die al jarenlang deze hoogstpersoonlijke melange voor ons samenstelt. Maar we vertellen natuurlijk niet in welke verhouding de kruiden worden gebruikt. We willen wel kwijt dat de verschillende smaken zo op elkaar zijn afgestemd dat ze elkaar versterken. Bij de bereiden vermengen onze bakkers de kruidenmelange eerst met boter en dan met bloem en bakboter. Daarna staat het een nacht in een koude omgeving zodat het deeg niet te snel rijst en de kruiden goed kunnen intrekken. Na het bakken heeft onze speculaas een vaste, maar brosse structuur. En dat maakt het uniek.

Bekroond

We vertellen jou dit zo uitgebreid omdat we hebben gemerkt dat onze klanten veel waardering hebben voor onze speculaas. De speculaasbrokken bijvoorbeeld zijn al een aantal keer bekroond met hoge cijfers. Dat komt niet alleen door de kruidige smaak, maar ook door de brosheid, zo is ons verteld. Die krokantheid komt door de blanke stroop die we aan het recept toevoegen en door de extra aandacht die onze bakkers aan het bakken besteden.

Spelt Speculaaskoek

Wil je een speculaas dat zonder tarwe is gemaakt? Dan hebben wij de spelt speculaaskoek, bereid van speltbloem. Het is een lekker royale koek, gevuld met cranberries, chocolade en stukjes hazelnoot. Door de fruitige en zoete vulling blijft de koek na het bakken een beetje zacht. Onze spelt speculaaskoek wordt ook in de winkel vers gebakken.

We draaien er niet om heen: de verschillende speculaasproducten van Bakker van Maanen zijn van absolute topklasse. Ons speculaastaartje, de speculaasstaaf en mini speculaasstaaf worden ambachtelijk gemaakt met de beste ingrediënten en die hele speciale kruiden en specerijen melange. We bereiden het volgens oud-Hollands recept en terwijl jij in de winkel staat, wordt het vers voor je gebakken. De amandelspijs is 100% cleanlabel, dat betekent dat het is gemaakt zonder e-nummers en onnatuurlijke toevoegingen. Het seizoen waarin speculaas in het middelpunt van de belangstelling staat, is aangebroken. Wij hopen dat jij er optimaal van zult genieten!

Vul de tekst in
Kies een foto