Creatief met brood

1 september 2015

Bij Bakker van Maanen wordt elke vrijdag en zaterdag het assortiment uitgebreid met vier bijzondere broodsoorten. Deze broden bevatten een minimale hoeveelheid gist en worden bereid met biologisch bloem waarna het deeg 24 uur lang rijpt. Op de tweede dag wordt het deeg gedecoreerd, ingesneden en daarna gebakken in een stenen vloeroven. Het resultaat is een brood met veel smaak, dat uitstekend samen gaat met een maaltijdsalade. Je kunt het ook serveren als hartig hapje, versierd met bijvoorbeeld een tapenade van olijven en tomaat, bij de borrel. 

Landbruin zaden is een bruin brood dat gemaakt is van biologisch bloem en biologisch volkorenmeel. De geroosterde pompoenpitten en sesamzaadjes die de korst versieren zitten samen met lijnzaad ook ín het brood.

Rustiek wit is een wit brood dat gemaakt is van biologische bloem uit Noord-Frankrijk.

Spelt zaden is een wit speltbrood, gemaakt van voornamelijk biologisch speltbloem dat is aangevuld met roggemeel, lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten. En natuurlijk zijn deze gezonde ingrediënten ook verwerkt in het brooddeeg.

Volkoren van de molen is puur Hollands brood. En met ‘Hollands’ bedoelen we ook echt ‘Hollands’. Het volkoren meel is namelijk afkomstig van tarwe van eigen bodem. Het wordt speciaal voor Bakker van Maanen geteeld in de Hoeksche Waard, door boer Basjan Niemansverdriet. Daarna wordt het ‘op de wind’ gemalen door molenaar Jack Bouma in zijn stellingmolen De Geregtigheid in Katwijk. We kunnen dus met trots stellen dat dit een volkomen authentiek volkoren brood is.

Duinenbrood

Een andere broodsoort waar we zeer tevreden over zijn is ons Duinenbrood. De speciaal geselecteerde natuurlijke grondstoffen staan garant voor de kwaliteit. Je kunt Duinenbrood of Duinen Dubbel Donker natuurlijk als belegde boterham eten. Maar het laat zich ook zeer goed gebruiken als bodem voor een hartige taart. Om je te inspireren geven we je een recept, maar wie weet bedenk jij een hele eigen creatie. Laat ons dat vooral weten!

Hartige broodtaart

Benodigdheden

1 Duinen Dubbel Donker, olijfolie, 300 gram prei in ringen gesneden, knoflook, 1 lepel tijm, 3 eieren, 100 ml slagroom of crème fraiche, 150 gram Danish Blue of geraspte oude kaas, 2 tomaten, peper en zout.

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer een quiche- of springvorm van 24-26 cm doorsnede in met olijfolie. Bekleed de bodem en randen van de vorm met sneetjes Duinen Dubbel Donker en druk ze stevig aan.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak de prei met het uitgeperste knoflook en de tijm zo’n 3 minuten. Verdeel dit over de bodem van de vorm.
Klop in een kom de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper. Schenk het mengsel over de prei en strooi daar overheen de verkruimelde Danish Blue of de geraspte oude kaas. Voeg wat extra tijm en peper toe en besprenkel het geheel met olijfolie.
Bak de quiche in 25 minuten bruin en gaar.

Vul de tekst in
Kies een foto