Duinenbrood voor vroege vogels

24 oktober 2015

Deze actie is afgelopen op 03/07/2017. Lees hier meer over onze nieuwe actie. Wie Bakker van Maanen zegt, zegt Duinenbrood. Tegenover jou willen wij best onthullen dat ons Duinenbrood werd bedacht als tegenhanger van Waldkorn dat in de jaren negentig razend populair was. Bakker van Maanen vond het een uitdaging om een brood te ontwikkelen dat net zo goed in de smaak zou vallen.

Aan de wieg van ons Duinenbrood staat vakmanschap. De bakkers zochten een bestaande meergranenmix en hebben die vakkundig ontleed. Met de losse ingrediënten bedachten ze een gloednieuw recept van bloem, mout, zout, broodverbetermiddel, zaden, water en gist. De structuur werd aangepast om de malsheid te verhogen en de smaak te verbeteren. En er werd een royale hoeveelheid zaden gebruikt. Tot teleurstelling van de bakkers ging dat laatste in het begin helemaal niet goed. De verwerkte zaden waren te hard en dat ging ten koste van de malsheid. Maar net zoals jij en ik, leerden ook onze bakkers al doende. Ze testten net zo lang tot ze precies wisten hoelang de zaden moesten worden voor geweekt om het beste resultaat te bereiken. Uiteindelijk hadden ze het perfecte recept in handen: een uitgelezen mix van sesam- en lijnzaden, zonnepitten en stukjes hazelnoot, eigen gemaakt desem en de beste grondstoffen.

Even wennen

Het Duinenbrood van Bakker van Maanen bestaat sinds 1985. Het begon tijdens een lange wandeling in de Katwijkse duinen waar de wind speels door het gras waaide en het zand liet opstuiven. De omgeving en de natuurelementen waren de bron van inspiratie voor de ontwikkeling van dit bijzondere brood. En toen het een naam moest krijgen, was die natuurlijk zo gevonden.

Onze klanten moesten erg wennen aan het Duinenbrood. Het heeft een eigen karakter en een dito smaak en dat maakte het niet meteen populair. Langzaam maar zeker merkten we verandering. Je kunt je vast voorstellen hoe blij we waren toen bleek dat er dagelijks steeds meer Duinenbroden over de toonbank gingen. Inmiddels heeft Duinenbrood diverse varianten, maar die eerste, Duinenbrood original, blijft voor velen toch de beste.

In de loop der jaren is de waardering voor Duinenbrood, dat uitsluitend bij Bakker van Maanen wordt verkocht, alleen maar groter geworden. Dat komt omdat het lekker mals is en daardoor langer vers blijft. En alhoewel het een meerzadenbrood is, is Duinenbrood ook geschikt voor kinderen, zo hebben klanten ons toevertrouwd. Voor die jarenlange waardering willen wij onze dank uitspreken. Dat doen we door Duinenbrood original extra in het zonnetje te zetten. Als jij vroeg uit de veren bent en vóór negen uur in jouw Bakker van Maanen winkel ovenvers Duinenbrood original koopt, dan kost het maar
€ 1,95. Je kunt gerust een paar broden tegelijk kopen, want Duinenbrood is heel goed in de vriezer te bewaren. Dan heb je ook voor de volgende dag alvast vers brood in huis, daar kun je op vertrouwen!

Tip

We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar mócht je nog wat oude sneetjes Duinenbrood original hebben, dan kun je daar makkelijk een lekkere bruschetta van maken. Snijd het brood in vieren en smeer die in met olijfolie. Voeg daar wat gemalen of verse knoflook aan toe en breng op smaak met zout en peper. Stop het een paar minuutjes in een broodrooster en je hebt een heerlijk tussendoortje. Een beetje tomaten- of olijventapenade erop maakt het helemaal af.

Vul de tekst in
Kies een foto