Een perfecte lunch

12 augustus 2016

Sla jij wel eens een lunch over omdat je het druk hebt? Niet doen! Met een goede lunch geef jij je lichaam nieuwe energie en blijf je beter geconcentreerd. Zie de lunch als een heerlijke onderbreking van de werkzaamheden en een gezellige manier om je collega’s beter te leren kennen. Door tussen de middag te eten voorkom je bovendien dat je diep in de middag de honger gaat stillen met een ongezonde snack.

Risico

Als je vaak een maaltijd overslaat, kan je lichaam op den duur van slag raken. Het heeft op gezette tijden brandstof nodig en dat halen we uit ons eten. Niet op tijd eten kan ertoe leiden dat je sneller uitgeput raakt en chagrijnig wordt. Daarbij maakt de uitgestelde honger dat je bij de eerstvolgende maaltijd véél meer eet dan je normaal gesproken doet. Met drie uitgebalanceerde maaltijden per dag houd jij je lichaam gezond, je geest scherp en je gewicht op peil.

Aandacht

Stimuleer jezelf om te lunchen door je broodtrommel te vullen met smakelijke variaties op de ‘gewone’ boterham. Twee halve stokbroden met je favoriete beleg, bijvoorbeeld. Of een kwarkbolletje van Bakker van Maanen dat je zondermeer lekker weg hapt. Maak clubsandwiches door de korstjes van je favoriete brood weg te halen, de sneetjes in driehoeken te snijden en te beleggen met plakjes zalm met komkommer, kipfilet met meloen of eiersalade. Als jij je lunch met een beetje aandacht voorbereid, kom jij in een goed humeur de dag door.

Tip: Foccacia met wat extra

Beleg je foccacia met pittige kaas, schijfjes pomodori,  een snufje knoflookpoeder en wat blaadjes basilicum. Rol het in vershoudfolie en sluit het luchtdicht af zodat je straks een perfecte lunch hebt!

Vul de tekst in
Kies een foto