Bonjour! les semaines Français ont commencé

maandag 23 juli 2018

Oftewel de Franse weken zijn begonnen! Dit jaar hoef je dus niet perse naar Frankrijk om te genieten van allerlei Franse delicatessen. Je kunt simpelweg gewoon even langslopen bij jouw bakker. Hier lees je meer over ons heerlijke Franse assortiment!

Bij de gedachte aan Frankrijk denk je natuurlijk aan... croissants! Die croissants zijn natuurlijk bij ons het allerlekkerst én altijd 3+1 gratis. Ze hebben niet alleen een prachtige goudgele kleur maar zijn ook gemaakt met echte Franse roomboter. Deze boter heeft het AOP-keurmerk. Wat dat precies inhoudt? Deze bescherming, in het Frans voluit Appellation d'Origine Protégée, zorgt ervoor dat dit streekproduct zijn originele bestanddelen behoudt en biedt bescherming tegen namaak. Omdat de boter is gemaakt in nabijheid van de zee, heeft deze een iets zoutig karakter. En dat is precies wat onze croissant zo lekker maakt. Ook verkrijgbaar als chocolade versie, gedoopt in een heerlijke laag smeuige, zoete chocolade. 

Naast de croissant is de baguette natuurlijk ook typisch Frans! Knapperig van buiten en zacht van binnen. Die mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de BBQ. Verkrijgbaar in drie varianten; wit, bruin en meergranen. 

Frankrijk staat natuurlijk niet alleen bekend om haar heerlijk croissants en baguettes maar ook haar patisserie en banket. Daarom zijn onze bakkers aan de slag gegaan en hebben een aantal heerlijke Franse delicatessen ontwikkeld zoals onze eclairs. Gemaakt van een luchtig soezendeeg en gevuld met een basis van Zwitserse room in vier verschillende smaken; mokka, chocolade, aardbei en vanille. Loopt het water je al in de mond? 

Ook een echt kunstwerk is ons sinaasappel-meringuetaartje. Gemaakt met een knapperige harde werner bodem met amandelspijs, gevuld met sinaasappelcurd en opgespoten met gebrande zoete merengue. Een echte, frisse smaaksensatie! Of wat dacht je van ons Franse appeltaartje, gevuld met Zwitserse room en frisse partjes appel. Is het geen plaatje?

Tot slot hebben onze bakkers een nieuwe petit four bedacht in de smaak framboos. Heerlijk zomers en fruitig van smaak! Kom jij Frankrijk proeven?

De stokbroden, eclairs, Franse appeltaartje, sinaasappel-meringue taartje en de petit four framboos zijn in ons assortiment van 23 juli t/m 26 augustus 2018 verkrijgbaar en extra voordelig in al onze filialen. 

 

Vul de tekst in
Kies een foto