Het ambacht terug naar de klant

21 april 2015

Het ambacht loopt als rode draad door ons bestaan. Niet een machine maar de bakker is de belangrijkste schakel in onze productie. In steeds meer winkels vind je daarom Handgemaakt brood en banket. Handgemaakt brood en banket gaat terug naar het ambacht van de bakker. Het wordt de hele dag door, direct op de winkelvloer, gemaakt. Zo brengen wij de bakker terug naar onze klanten, zodat zij weer kunnen ruiken, zien en beleven hoe brood en banket wordt gemaakt.

De producten worden van het zuiverste meel en bloem met de hand bereid. Voor het maken van brood gebruiken we maar 1 machine en dat is de kneedmachine voor het deeg. Het deeg op basis van desem laten we maar liefst 24 uur lang rijzen voor meer smaak.

Naast desem gebruiken we bij de bereiding daar waar mogelijk biologische ingrediƫnten, vrij van onnatuurlijke E-nummers en brood verbetermiddelen. Als zout gebruiken we het Sel de Geurande, een rechtstreeks en op natuurlijke wijze aan de kust van Bretagne gewonnen zeezout.

Handgemaakt brood

Het brood wordt gemaakt op een basis van een door ons zelf gemaakt desem. Aan de desem voegen we meel en bloem toe van graan dat biologisch geteeld is. Door de lange rijstijd is de desem een natuurlijke broodverbeteraar en hoeven we geen extra hulpmiddelen toe te voegen. We hebben respect voor de grondstoffen en de natuur en dat komt terug in ons brood. Brood zoals brood bedoeld is. Het brood wordt in een steenoven gebakken voor een stevige korst en een malse kruim.

Handgemaakt banket

De lekkernijen die we in de handgemaakt bakkerij maken, worden ook zoveel mogelijk gemaakt van biologische ingrediƫnten omdat we graag weten wat we de klant aanbieden. Natuurlijk geldt dat voor het verse fruit, de boter en ongeraffineerde rietsuiker. Maar we weten ook waar de chocolade vandaan komt. Voor de liefhebber, we gebruiken Callebaut chocolade.

Meer weten over onze handgemaakt producten? Op dit moment maken we handgemaakt producten in 3 winkels. Aan binnenkort kun je in 8 van onze winkels hiervoor terecht. Bezoek onze winkels in Leidsenhage, Katwijk of Heemstede. Onze handgemaakt bakkers vertellen je hier graag meer over.

Vul de tekst in
Kies een foto