Vorig jaar introduceerde wij met trots een nieuw broertje in onze Duinenfamilie genaamd Duinen Nieuwe Oogst, een brood wat speciaal is ontwikkeld ter ere van de nieuwe graanoogst. Dit jaar is 'ie terug! 

Een knapperig brood op basis van volkorenmeel en desem. Voor een extra bite is het brood gevuld met gebrande zonnebloempitten en gebroken spelt. Leuk om te weten: bij het maken van volkorenmeel wordt de hele graankorrel gebruikt? Daarom bevat volkorenmeel alle vitaminen, mineralen en voedingsvezels van de graankorrel. Lekker gezond dus!

Dit brood doet ook mee aan de Duinenbroodactie ma t/m do 3+1 gratis, deze actie is ook geldig op halfjes en mixen mag! Verkrijgbaar tot 2020. 

Zo is 'ie het lekkerst!
Duinen Nieuwe Oogst met salade van gerookte kip

Ingrediënten

70 gram gemengde salade
Halve appel
50 gram komkommer
70 gram gerookte kipfilet
20 gram walnoten
Honingmosterddressing
Scheutje olijfolie
Citroensap
1 theelepel honing
Peper en zout
2 boterhammen Duinen Nieuwe oogst
Optioneel: Roomboter

Bereiding

1 Meng de olijfolie met het citroensap, de honing en wat peper en zout tot een dressing. Meng de slamix met deze dressing en zet apart.

2 Snij de halve appel en de gerookte kipfilet in plakjes en schaaf van de komkommer reepjes met een dunschiller of kaasschaaf. Snijden kan natuurlijk ook!

3 Leg de salade op een bord en verdeel hierover de plakjes appel, kipfilet en komkommer.

4 Verdeel vervolgens de walnoten en de honingmosterddressing over de salade. Leg de boterhammen erbij en serveer eventueel met wat roomboter. Eet smakelijk!

Geen zin om in de keuken te staan? Wij maken ‘m graag voor je in één van onze bakkerscafés. Bekijk al onze locaties op www.bakkervanmaanen.nl

Vul de tekst in
Kies een foto