Hogescholen maken kennis met handgemaakt

5 februari 2016

Eind vorig jaar vond in de restaurants van de Saxion hogescholen in Enschede en Deventer een ware metamorfose plaats. Als jij, die goed bekend is met Bakker van Maanen, stiekem mee had kunnen kijken, had je gezien dat de ruimtes werden aangekleed in de sfeer van onze nieuwste winkels. Bovendien werden voorbereidingen getroffen om een uitgelezen deel van ons assortiment op ónze specifieke manier klaar te maken. Vers en ambachtelijk, zoals jij al heel lang van ons bent gewend. Wij zijn er trots op dat ons concept nu ook elders in Nederland wordt toegepast en willen dat graag met je delen.

Het project in oost-Nederland begint wanneer een cateringbedrijf uit Den Bosch dat verantwoordelijk is voor het eten en drinken van de twee Saxion hogescholen, een bezoek brengt aan de locatie Nieuwe Rijn in Leiden. ‘Ze vonden Nieuwe Rijn zo mooi vonden dat ze hetzelfde wilden voor de hogescholen,’ vertelt Suzanne Koenders enthousiast. Binnen Bakker van Maanen neemt zij een bijzondere plek in als het gaat om de horeca. Suzanne weet namelijk precies wat er nodig is om gasten tevreden te stemmen en wordt ingezet om advies te geven over de menukaart en het assortiment voor Saxion. ‘Daarbij leer ik het team dat in de bakkersunits van ons komt te staan, hoe ze onze producten moeten bereiden en presenteren.’

Alles is vers

Suzanne: ‘De restaurants in de hogescholen waren grootschalig en vaak ook fabrieksmatig. Bakker van Maanen heeft daar nu verandering in gebracht. Er is goed nagedacht over welke producten we aanbieden, want we willen dat alles vers is. Zo worden elke dag de deegstukken van ons Handgemaakt assortiment vers aangeleverd. Vers staat niet alleen gelijk aan gezond maar ook aan ‘bewust’. Wij geloven dat studenten steeds bewuster kiezen wat ze willen eten en dat beperkt zich allang niet meer tot een vette hap en een reep chocola uit de automaat. Als we het hebben over ‘vers’ dan gaat het dus ook over vers gekookte eieren. En over een versbereide salade in plaats van een fabriekssalade.’

Geen wanklank

De grote vraag is natuurlijk hoe de studenten op ons assortiment hebben gereageerd. ‘We hebben al wat reacties gekregen,’ lacht Suzanne. ‘Sommige mensen zijn echt super enthousiast. Anderen moesten vooral heel erg wennen, die kwamen echt van ver. Want wat wij leveren is echt iets nieuws in hun wereldje. Het heeft gewoon tijd nodig om de aandacht te krijgen die het verdient. Maar tot nu toe heb ik geen negatieve klanken gehoord.’

Op termijn kunnen de studenten naast de broden Bakker van Maanen ook smoothies verwachten. ‘Het is zeker de bedoeling dat die gaan komen,’ verklapt Suzanne. ‘ Ik heb de recepten en ze zijn heel makkelijk te maken.’

Betekent dit ook dat de studenten in Deventer en Enschede gaan kennismaken met ons bijzondere Duinenbrood? ‘Nee, nóg niet,’ zegt Suzanne ferm. ‘Tot nu toe leveren we alleen Handgemaakt. Maar we hopen dat daar in de toekomst verandering in komt, want ons Duinenbrood is het merk waar wij heel trots op zijn.’

En zo is het maar net.

Vul de tekst in
Kies een foto