Honderduizenden oliebollen over de toonbank

29 december 2016

Bloem, gist, water en zout zijn de basis ingrediënten voor de oliebol. Maar onze experts weten dat je voor een perfect smakende oliebol een zorgvuldige selectie moet maken van het soort bloem en het soort gist.

Ze gaan daarbij niet over een nacht ijs en hebben inmiddels een ideale formule gevonden. Als de kerstdagen voorbij zijn, wordt in ijltempo een half miljoen oliebollen gebakken. Ze zijn al vanaf 27 december in onze winkels te koop.

Onze oliebollen met krenten en rozijnen worden afgedekt met een gulle laag poedersuiker. Wie liever geen krenten en rozijnen wil, kan kiezen voor oliebollen met appelstukjes. De bol wordt na het bakken door een heerlijk mengsel van kaneel en suiker gerold. Wil je iets aparts proberen? Proef dan onze cranberry oliebol. Door de cranberry smaakt hij lekker fris en volgens ingewijden is hij erg lekker.

Per traditie ligt met oudjaar naast de oliebol ook de appelbeignet en appelflap op tafel.

‘We maken van oudsher appelflappen, appelbeignets en ananasbeignets,’ glundert bakker Johan van der Leijden. ‘Voor de appelflappen gebruiken we roomboterdeeg en vullen dat met appelblokjes, rozijntjes, kruiden en specerijen. De ananasbeignets zijn gevuld met gele room die is aangemaakt met ananassap en een beetje rum. Na het bakken halen we die beignets door fijne kristalsuiker. De appelbeignets krijgen na het bakken een jasje van kaneelsuiker.’

Kun jij deze verleidingen weerstaan?

Vul de tekst in
Kies een foto