Inspiratie uit Amerika

23 juni 2015

Hoewel Bakker van Maanen een oer-Hollands bedrijf is laten we ons graag mondiaal inspireren op het gebied van eten en drinken, gezond en bewust genieten en de beleving die je daarom heen kunt creƫren. Zo is Henk-Jan van Maanen enkele weken geleden ook naar New York geweest om inspiratie op te doen. Wat viel hem op? En wat kunnen we daarvan in Nederland verwachten?

Pure smaken

Amerikanen staan erom bekend echte fastfood liefhebbers te zijn en onder meer daardoor te kampen met overgewicht. Maar inmiddels heeft ook daar de bewustwording op het gebied van gezond en bewust eten en leven zijn intrede gedaan. De New Yorkers storten zich massaal op biologische producten die uit de streek komen. Alles draait om eerlijke producten. Lekker eten en pure smaken staan weer centraal. En het werkt, want de toename van mensen met overgewicht in Amerika is aan het dalen!

Door de toenemende bewustwording rond verse en eerlijke producten zie je dat de fastfoodketens aan het verdwijnen zijn uit het straatbeeld. Mensen gaan liever eten bij een traditioneel restaurant waar de eigenaar de herkomst kent van het eten dat hij aan je serveert. Dat spreekt aan.

Versspecialisten kruipen bij elkaar

Echte versspecialisten kruipen weer bij elkaar in zogenoemde markets waar je alleen maar ultraverse producten kunt kopen en eten. Terug naar vroeger eigenlijk, waar dit zogenoemde hedendaagse concept natuurlijk gewoon de regel was.

Hier in Nederland zie je dit nog beperkt terug. Wat hierbij min of meer aansluit zijn voorbeelden zoals de Markthal in Rotterdam of de foodhallen in Amsterdam, maar ook de Jumbo in Breda met haar eigen foodhal. Voorzichtig zie je initiatieven overkomen uit de US. We zijn benieuwd wat we daar de komende jaren nog meer van terugzien in Nederland!

Ultra verse producten

Veel aandacht voor ultra verse producten spreekt ons als ambachtelijke bakker natuurlijk erg aan. In de winkel zelf de lekkerste broodjes weer vers maken en bakken. Zodat je ziet en ruikt dat het brood ook echt vers is. Iets wat je ook in onze winkels steeds meer terug gaat vinden. Bijvoorbeeld in onze nieuwe winkel aan het Bosplein in Katwijk die wij op 2 juli openen. Kom vooral kijken en laat je inspireren.

Vul de tekst in
Kies een foto