Italiaanse weken bij bakker van maanen

vrijdag 22 juni 2018

Yes! De zomer is officieel begonnen. Bij Bakker van Maanen trappen wij op 25 juni de zomer af met de Italiaanse weken. Deze campagne staat weer bol van typisch Italiaanse producten. Lees even mee en waan je in Italiaanse sferen.

Bij de gedachte aan Italië denk je natuurlijk direct aan... Limoncello. Daarom mag ons Limoncello taartje natuurlijk niet ontbreken deze zomer! Gemaakt met een knapperige koekbodem, gevuld met lemoncurd en (hoe kan het ook anders) een limoncello bavaroise. Deze 'bella' moet je geproefd hebben! Natuurlijk mogen onze petit fours niet achterblijven, daarom hebben onze bakkers een nieuwe petit four ontwikkeld in de frisse Italiaanse smaak; Limoncello. 

Typisch Italiaans zijn onze focaccia's. Verkrijgbaar in twee varianten: mozzarella-pesto of tomaat-basilicum. Knapperig en rijkelijk belegd. Lekker bij de borrel, lunch of gewoon lekker tussendoor. Ook lekker bij de lunch zijn onze Italiaanse bollen. Deze bollen zijn op smaak gebracht met kruiden en specerijen zoals oregano die zorgen voor die typische Italiaanse smaak. 

Daarnaast mag natuurlijk de ciabatta niet vergeten worden tijdens de Italiaanse weken. Dit luchtige en knapperige brood is in twee varianten verkrijgbaar; groot en klein. Lekker op de borrelplank met wat boter, olijfolie en zeezout. Ook lekker bij de borrel of de barbecue is ons nieuwe breekbrood. Gemaakt met een luchtig deeg van durum tarwe. Het breekbrood wordt voor dat 'ie de oven in gaat ondergedompeld in een Italiaanse pittige kruidenolie en bestrooid met kaas en zaden. 

Onze Italiaanse favoriet is ons zomer tiramisu gebak. Dit gebakje is een echt kunstwerk, zowel van binnen als van buiten. Gemaakt met een koekjesbodem en gevuld met een frambozen tiramisu, langevinger en een verse framboos. Ondergedompeld in fruitige, roze spiegel en gedecoreerd met een gekruld chocolaatje. Een plaatje om te zien én natuurlijk ontzettend lekker! 

En alsof dat allemaal nog niet genoeg was hebben wij nog een nieuw product toegevoegd aan ons assortiment: knapperige broodstengels. Deze broodstengels zijn verkrijgbaar in drie varianten: spek-ui, meergranen en tomaat-olijf. Lekker om zo uit het vuistje te eten, bij de borrelplank, een frisse salade of bij de soep. Kom maar op met die zomer! 

Het limoncello taartje, limoncello petit fours, ciabatta, Italiaanse bollen, broodstengels, zomer tiramisu en breekbrood zijn van 25 juni tot en met 22 juli 2018 extra voordelig in al onze filialen. 

Vul de tekst in
Kies een foto