KOM JIJ ONZE OLIEBOLLEN TESTEN TIJDENS PROEFBAKZATERDAG?

14 november 2014

Op zaterdag kun je ze al komen voorproeven bij ons…. De overheerlijke oliebollen van Bakker van Maanen. We zijn alvast begonnen met proefbakken zodat we tegen het eind van het jaar de heerlijkste oliebollen hebben. Maar hoe maak je nu de perfecte oliebol en hoe zijn ze eigenlijk ooit bedacht? We zochten het voor je uit!

Net even een andere samenstelling van het bloem, een hogere omgevingstemperatuur of juist een afwijkend bakproces, soms gist, dan weer bier of misschien wat melk of karnemelk in plaats van eieren door het beslag? Inmiddels zijn onze beste koekenbakkers alvast begonnen met proefbakken voor de heerlijkste oliebollen, waarvan er jaarlijks zo’n 700.000 over onze toonbank vliegen.

Maar wist je dat oliebollen strikt genomen niets meer zijn dan gefrituurde bollen deeg? Als we er ook krenten, rozijnen, stukjes appels en andere ingrediënten doorheen mengen, mag het de naam oliebol niet eens meer dragen! Eeuwenlang waren het trouwens platte oliekoeken die we aten. Pas in de 19e eeuw werden er van het gefrituurde gistdeegrecept uit de lage landen ronde bollen gemaakt.  

Inmiddels zijn deze oliebollen een traditioneel ingeburgerde eindejaarslekkernij, maar ook de appelbeignets worden steeds populairder! Omdat we altijd willen weten wat onze klanten van onze passie vinden, delen onze proefbakkers graag met u. Iedere week tot en met het einde van het jaar experimenteren zij om ons geheime recept te verbeteren. Zodat we hopelijk net als in 2001 en 2007 weer worden uitgeroepen tot oliebollenkampioen van Nederland.

Wil je ook meeproeven? Vanuit de winkel of kraam worden er op elke zaterdag in november en december appelbeignets, oliebollen en andere bollen vers voor jou gebakken. Kom dus op zaterdag naar onze winkels en bestel zo’n bol! Uiteraard zijn we nieuwsgierig naar wat jij ervan vindt, dus laat het ons alsjeblieft weten! Eerlijk zeggen, hoor. We gaan gewoon door met proefbakken totdat we het lekkerste recept hebben!

Vul de tekst in
Kies een foto