Nieuw: duinen tarwe!

donderdag 28 september 2017

Onze bakkers hebben geproefd, getest en nogmaals geproefd en zijn tot een heerlijk mals en zacht brood gekomen. Eerder aangekondigd en nu in het assortiment: het Duinen Tarwe! Een lekker tarwebrood die de Duinentitel eer aan doet. Vanaf 2 oktober in al onze filialen verkrijgbaar.

Vanuit de basis
Tarwe, wit en volkoren vormen de basis van alle broodsoorten. Vanuit daar kan door middel van toevoegingen zoals noten en zaden eindeloos gevarieerd worden. Zo ontstaat, ook bij Bakker van Maanen, een breed assortiment aan de meest smaakvolle broden. Maar wat maakt ons Duinen Tarwe nu zo bijzonder?

Ten eerste: aan het deeg is volkorenmeel van onze eigen graanvelden toegevoegd. Deze natuurlijke en lokale toevoeging zorgt voor een geheel eigen smaak. Daarnaast werken de bakkers voor het Duinen Tarwe met een voordeeg. Nu zal niet bij iedereen direct een belletje gaan rinkelen bij deze term… Het is heel simpel: het deeg wordt eerder gemaakt en heeft daarom 18 tot 20 uur de tijd om te rijpen. De in dit proces vrijgekomen stoffen zorgen ervoor dat de smaak zich optimaal kan ontwikkelen!

Als laatste is dit brood aan de bovenzijde dubbel ingesneden wat zorgt voor een knapperige korst. Duinen Tarwe is een heerlijk brood om iedere dag van te genieten! Als ontbijt, bij de lunch of ’s avonds met een kom soep. Kom jij ons nieuwe paradepaardje snel proeven? Ons Duinen Tarwe is van maandag t/m donderdag 3+1 gratis!


 

Vul de tekst in
Kies een foto