Ontbijt voor vroege vogels

9 augustus 2016

Door het zomerse weer, het zonlicht en de lange dagen passen we onze eetgewoonten iets aan. We staan wat langer stil bij het grote aanbod zomergroenten en zomerfruit en hebben trek in lichte maaltijden die snel klaar maar toch voedzaam zijn. Voor het ontbijt blijven de meesten trouw aan de boterhammen. En dat is niet zo vreemd, want brood kun je prima versieren met allerlei seizoentoppers.

Even geen zin in zoet of hartig beleg? Kies dan voor een frisse fruitboost om de dag mee te beginnen. Een boterham met schijfjes peer is zo klaar en ziet er vrolijk uit. Kun je niet zonder een boterham met kaas? Beleg die dan met banaan en bestrooi het met notengruis. Een boterham met verse tomaat, geraspte kaas en fijngemalen oregano geeft je ontbijt een mediterraan tintje.  

Warm ontbijt

Bij een warm ontbijt denken velen aan regenachtige herfstdagen. Toch kun je daar een zomerse draai aangeven. Wat dacht je van wentelteefjes met aardbeien? Wentelteefjes werden vroeger gemaakt van oud brood, maar smaken net zo lekker van vers brood. Versier ze met de zomerkoninkjes en je bent helemaal klaar voor een nieuwe zomerse dag!

Tip: Wentelteefjes

Voor 5 wentelteefjes heb je nodig:

5 sneetjes wit brood, 1 ei, 125 ml melk, boter, een halve theelepel kaneel, 1 eetlepel bruine suiker of vanillesuiker.

Klop het ei tot een mooi egaal mengsel en vermeng dan met melk, suiker en kaneel. Let erop dat de suiker goed oplost. Leg de sneetjes een voor een in het mengsel en wacht tot het goed is ingetrokken. Zet een pan op het vuur en smelt daarin een flinke klont boter. Bak de wentelteefjes tot goudbruin. Versier ze met aardbeien en eventueel met ragfijn gesneden muntblad.

Vul de tekst in
Kies een foto