Oude bedrijfskleding krijgt tweede leven in buitenland

12 december 2014

Waarom oude spullen weggooien als een ander er nog iets aan kan hebben? Maatschappelijk betrokken als wij zijn, hadden we enigszins moeite met het afdanken van onze oude bedrijfskleding. Dus besloten we de oude kleding van zeker 700 medewerkers een tweede leven te gunnen.

Al sinds dit jaar is onze organisatie bezig te veranderen en daar hoort ook nieuwe bedrijfskleding bij. Maar de oude kleding weggooien vonden wij dan weer niet zo logisch. Maatschappelijk betrokken als ons familiebedrijf met wel 200 vestigingen door het gehele land is, wilden we niet zomaar kleding afdanken. Want waarom weggooien als een ander er nog iets aan kan hebben? Met die gedachte besloten we op zoek te gaan naar mensen die we er heel blij mee zouden maken.

Vanuit onze betrokkenheid zoekend naar een passend initiatief kwamen we al snel uit bij werkgroep de Ruyter, een Rijnsburgse stichting die zich al 25 jaar inzet voor hulp aan instellingen en mensen in de armste gebieden van Oost-Europa, voornamelijk Oekraïne en Kosovo.
Daarnaast sprak ook het project Bake for Life erg aan: een goed doel dat bakkerijen in Afrika bouwt. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het vak van bakker. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap bezorgt deze mensen een eerlijk bestaan: zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Twee heel toepasselijke doelen waaraan we bij Bakker van Maanen graag een bewust steentje willen bijdragen. Want hoewel we onze maatschappelijke betrokkenheid vaak en vooral uiten naar lokale en regionale goede doelen, gaat de nood in de wereld ons zeker ook aan het hart. Niet alleen voorkomen we hiermee onnodige verspilling, ook kunnen we andere mensen hier heel erg blij mee maken. Een mes dat aan meerdere kanten snijdt! Daar houden wij van en daar worden we ook heel erg blij van. Al blijft het natuurlijk een gek idee dat we straks ook in Afrika en Oost-Europa terug te zien zullen zijn...

Vul de tekst in
Kies een foto