maandag 18 maart 2019

(De aanloop naar) Pasen is toch wel het moment om het voorjaar mee in te luiden! En wij zijn maar wat blij dat wij de grijze dagen achter ons laten én de zon zich af en toe laat zien. Pasen is hét moment om de lente te vieren met familie en vrienden onder het genot van een uitgebreid ontbijt of brunch. Jij maakt jouw Pasen natuurlijk echt compleet met de lekkernijen van jouw favo-bakker. Benieuwd welke lekkernijen onze bakkers dit jaar voor jou hebben gemaakt? Lees dan even verder. 

Pasen en kippen en hazen blijven onafscheidelijk. Daar moeten wij iets mee dachten onze bakkers en na veel testen, verbeteren en proeven introduceren wij deze Pasen met trots onze kipgebakjes. Met deze kippen op tafel ziet jouw paastafel er direct feestelijk uit! De kipgebakjes zijn gevuld met een luchtige mousse en verkrijgbaar in drie verschillende smaken: sinaasappel-witte chocolade, pure chocolade mokka en frambozen tiramisu (€2,25 per stuk). 


Kipgebak in drie smaken | Paastaart advocaat

Net zoals Pasen onafscheidelijk is met kippen en hazen geldt dat ook voor de combinatie slagroom en advocaat. Deze klassieke smaakcombinatie blijft bij velen toch een van de favorieten. Daarom hebben onze bakkers voor deze Pasen dit prachtige paastaartje gemaakt. Gemaakt met een knapperige bodem van bladerdeeg, met daarin een laagje witte chocolade, advocaatbavaroise en advocaat (€12,95). 

Naast ons klassieke Paasbrood hebben wij dit jaar ook een Paasbrood met een twist: de babka (€5,95). Deze babka is van oorsprong een Joodse receptuur en is eigenlijk een luchtig, mals, briochebrood waar kaneelspijs en pecannoten door het deeg zijn gedraaid. Echt het proberen waard! 

Gele koek | Paasschnitte | Plakken paasbrood | Babka met pecannoten en kaneelspijs

Een lekkernij voor bij de koffie is onze gele koek of deze paasschnitte met frisse passievruchtvulling. Ben je nog op zoek naar een lekker dessert deze Pasen? Probeer dan onze huisgemaakte chipolatapudding eens! Het recept van onze Van Maanen chipolatapudding is al meer dan 100 jaar een goed bewaard familiegeheim. Het recept is van generatie op generatie doorgegeven en door de jaren heen nog lekkerder geworden. Bakker en oud-eigenaar Cees Jan van Maanen heeft de chipolatapudding ontwikkelt tot wat onze chipolatapudding nu is. Hij heeft opnieuw zijn bakkersjas aangetrokken om zijn inmiddels beroemde chipolatapudding te maken. Het recept is natuurlijk geheim, maar wij kunnen wel verklappen dat de pudding rijkelijk gevuld is met vruchten en bitterkoekjes. En die heerlijke marasquinsaus mag natuurlijk niet vergeten worden… Het enige dat jij moet doen, is ‘m zelf nog even opmaken op een bord en voilà! 

Natuurlijk zijn ook dit jaar onze klassiekers zoals onze overheerlijke gele tompouces maar ook ons paasbrood en paastulband gewoon verkrijgbaar in al onze filialen. Benieuwd naar ons totale assortimentslijst? Bekijk deze hier of bestel jouw paaslekkernijen gewoon online! 

Vul de tekst in
Kies een foto