Service met een glimlach

23 september 2016

Service verlenen zit Suzanne in het bloed. Haar ouders hadden een eigen zaak en daardoor leerde zij van jongs af aan dat klanten een gastvrije behandeling verdienen. ‘Het zit in mijn natuur,’ vertelt ze lachend. ‘Daarnaast heb ik een vierjarige opleiding tot gastvrouw gevolgd en geleerd hoe je ‘onzichtbaar’ kunt zijn. Dat betekent dat je altijd in de buurt bent van de gasten zonder dat zij hinder van je hebben. Als het nodig is, kun je snel bijspringen. Want voorop staat dat wij er zijn er voor de klant.’

Mindset

In de winkels met horeca traint Suzanne de teams. ‘Ik vertel hoe je de mensen op een warme manier welkom kunt heten. Er zit een groot verschil tussen ‘Hallo!’ en ‘Goedemorgen’ of ‘Goedemiddag’. Bij die laatste heet je ze net een beetje mooier welkom. En dat vindt iedereen fijn. In onze gastvrijheidstraining draait alles om de klant. Dat betekent dat je hen al je aandacht geeft zodra ze binnenkomen en klusjes als bijvoorbeeld brood snijden doet, als er geen gasten zijn. Het is een mindset. De meeste winkelteams voelen die heel goed aan. Als er medewerkers zijn die het lastig vinden om hun werk te onderbreken voor de gasten, worden die door de rest van het team scherp gehouden. Wij verlenen service, we geven onze gasten het gevoel dat ze op de beste manier worden behandeld en dat niets te veel is.’ Dat is de kunst van gastgerichtheid.

Vul de tekst in
Kies een foto