Sint in 't land? Kruidnoten in je hand!

14 november 2014

Terwijl het buiten steeds vroeger donker en kouder wordt, is het binnen lekker knus en gezellig. En dan ineens is Sint ook weer in het land. Tja, en wat doe je dan het liefst? Bakken natuurlijk! En dan graag kruidnoten natuurlijk! Zelfgemaakt de lekkerste!

Uiteraard houden ook wij van warme zomers en lekker lang licht, maar we moeten eerlijk bekennen dat deze periode ook wel wat heeft. Vol verwachting van wat er komen gaat, maken we ons allemaal op voor die bijzondere decembermaand. Een goede voorbereiding is alles dus experimenteren met recepten voor de lekkerste kruidnootjes mag!

Wist je trouwens dat kruidnoten door veel mensen pepernoten worden genoemd maar dat dit niet helemaal juist is? Waar kruidnoten naar traditioneel recept van tarwebloem worden gemaakt, zijn pepernoten de taaiere variant gemaakt van roggemeel. Op internet zijn legio recepten te vinden waar je naar hartenlust mee kan experimenteren.

Iets meer verantwoord

Kan je zelf niet goed tegen gluten of wil je een meer verantwoorde kruidnotenvariant, experimenteer dan ook eens met andere bloem- en meelsoorten als spelt, amandel of rijst en natuurlijke suikervervangers als stevia, ahorn- of agavesiroop, kokosbloesemsuiker of honing. Mix het geheel met lekker veel speculaaskruiden, bak ze in de oven en klaar zijn je zelfgemaakte kruidnootjes!

Ga dus goed voorbereid de decembermaand in en bak alvast zelf de lekkerste kruidnootjes. Dan weet je zeker dat je kind van de lekkerste nootjes peuzelt tijdens de intocht van Sinterklaas op 15 november. Wie zullen er het meest van ongeduld staan te trappelen, denk je? De kinderen, de pieten of Sint en zijn paard zelf?

Vul de tekst in
Kies een foto