Voor 3 dagen eigen ondernemer

1 juni 2015

Toen ons gevraagd werd of wij op de Appelparade de kraam wilden beheren en op het festival appellekkernijen wilden bakken, hoefden we niet lang na te denken.  Van binnen naar buiten en zien voor wie je aan het bakken bent. En je krijgt ook direct een reactie! Echt fantastisch om mee te maken hoe je mensen blij kan maken.

Zelf geregeld

Wat ook heel fijn was, is dat we de vrijheid kregen om alles zelf te organiseren. Alle ingrediƫnten verzamelen, inschatten hoeveel stuks we kunnen maken tot het opzetten van de kraam. En natuurlijk ter plaatse maken, bakken en verkopen van de appellekkernijen. We zijn gewoon 3 dagen eigen ondernemer geweest. Heerlijk die vrijheid.

Maar je leert er ook echt iets van. Zo leer je organiseren en vooruit te denken. Daarnaast waren we op dag twee al volledig uitverkocht. Dan moet je voor de derde dag zelf een oplossing zien te vinden, zodat we toch de boel draaiende konden houden. Het is gelukt.  En dat geeft je een goed gevoel.

Groot succes

Naast dat het voor onszelf heel leuk en leerzaam was, is het ook een groot succes geweest. We hebben aan de lopende band appellekkernijen staan maken en bakken. Mensen stonden in de rij te wachten totdat de oven leeg was. En bij succes horen ook verbeterpunten. Zo moeten we zorgen dat we meer voorraad hebben, zodat we niet zo snel uitverkocht raken. Maar ook meer appellekkernijen vooraf maken en bakken, om een voorraad te hebben wanneer mensen willen proeven.

Al met al hebben we een fantastisch en leerzaam weekend gehad. We doen dit volgend jaar zeker weer, dat hebben we al met elkaar afgesproken.

Over de Appelparade

De Appelparade is een jaarlijks terugkerend evenement tijdens het Pinksterweekend op Landgoed de Olmenhorst. Tijdens het 3-dagen durende festival kun je heerlijk shoppen, je laten verrassen door theater & muziek en genieten van pure, ambachtelijke producten.
Meer informatie? Bekijk de website www.appelparade.nl.

Vul de tekst in
Kies een foto