Zout                                                       'over smaak valt niet te twisten'!

woensdag 7 deceember

De consumentenbond heeft op maandag 5 december haar onderzoek gepubliceerd omtrent het zout gebruik in 'ambachtelijk' brood. Bakker van Maanen is continue in ontwikkeling en op zoek naar smaak en wil de kwaliteit van haar producten ten allen tijden waarborgen.

De afgelopen jaren zijn er grote stappen gezet op het gebruik van zout in het brood. Het gebruik van zout in ons brood is het afgelopen jaar terug gebracht naar een minimale wettelijke hoeveelheid.

De recepten van het handgemaakt brood zijn naar aanleiding van bovenstaand onderzoek onder de loep genomen. Voor 8 van de 10 broden geldt dat het zoutgehalte prima op orde is. Voor de overige twee varianten worden er aanpassingen op het recept doorgevoerd. 

Bakker van Maanen geeft zeker gehoor aan dergelijke onderzoeken en wil voor haar consument een smaakvol en kwalitatief goed ambachtelijk product presenteren. 

'Over smaak valt niet te twisten' zullen we maar zeggen en wetgevers hebben vast het beste met ons voor! 

Vul de tekst in
Kies een foto