Leiden Nieuwe Rijn
Leiden Nieuwe Rijn

Al meer dan 100 jaar in jouw buurt!

Niet zomaar een bakker. Nee, het heeft meer iets weg van een ‘bakery cafe’. Een plek waar de oude traditionele bakkerswinkel, een lunchroom en een bakkerij zijn samengevoegd. Een spannend samenspel van disciplines met één belangrijk element als verbinder; brood.

Ontbijt, koffie, lunch of businessmeeting

Kom volledig tot rust in dit mooie bakkerscafé. Je kunt kiezen of je liever in de loungebank plaatsneemt bij de open haard, aan de leestafel om een krantje te lezen of voorin aan de lange tafel om onze handwerk bakker aan het werk te zien. En als je er dan toch bent, kies dan voor een lekker ontbijt of heerlijke lunch. Ga je liever voor een snelle koffie? Ook dat kan. Ruimte genoeg!

Achterin vind je de authentieke Opkamer met grote tafel en heerlijke fauteuils bij de potkachel. Ook ideaal voor een businessmeeting. De ruimte is gratis te huur! De keuze is aan jou. Feit is wel dat in ons bakkerscafé altijd wat te zien en te beleven is. 

Dagelijks brood en banket

Zoals je van een bakker mag verwachten, kun je bij ons terecht voor een gevarieerd assortiment aan verse broden. Gemaakt van verschillende soorten graan als spelt, tarwe, maar ook haver, rogge en boekweit. Zo is er altijd wel een brood te vinden voor iedere smaak.

En als we je een tip mogen geven, proef dan eens ons Duinenbrood. Een brood met een uniek recept dat je nergens anders kunt vinden. Onze klanten zeggen ons dat zij dit het lekkerste brood vinden en dat het ook bij kinderen in de smaak valt. Probeer het eens!

Handgemaakt brood en banket

Bij ons vind je een uitgebreid assortiment Handgemaakt brood en banket. Dit wordt de hele dag door in de winkel gemaakt en gebakken. Zo brengen we het ambacht terug op de winkelvloer.

De producten worden van het zuiverste meel en bloem met de hand bereid. Voor het brood gebruiken we maar 1 machine en dat is de kneedmachine voor het deeg. Het deeg op basis van desem laten we maar liefst 24 uur rijzen voor meer smaak.

Naast desem gebruiken we bij de bereiding zoveel mogelijk biologische ingrediënten, vrij van onnatuurlijke E-nummers en brood verbetermiddelen. Het zout, Sel de Guérande, is een rechtstreeks en op natuurlijke wijze aan de kust van Bretagne gewonnen zeezout. Voor ons banket gebruiken we vers fruit, ongeraffineerde rietsuiker en Callebaut chocolade. Handgemaakt staat daarom voor authentiek, puur en eerlijk brood en banket.

Vul de tekst in
Kies een foto