Handgemaakt brood

HANDGEMAAKT BROOD

De wens om onze ambacht zichtbaar te maken op de winkelvloer werd gedurende de jaren steeds groter. In 2014 was het zover, na jaren alleen maar in de bakkerij brood gebakken te hebben gingen wij weer brood bakken in onze winkels. En niet zomaar broden, authentieke Handgemaakte vloerbroden.

Voor de ontwikkeling van dit assortiment zijn wij in onze archieven gedoken. Wat voor broden lagen er vroeger in onze winkels? Hebben we nog oude recepturen waar we op kunnen voortborduren? En zo ontstond er een eigentijds en gevarieerd assortiment aan vloerbroden waarvan de oorsprong terug gaat naar de 1e generatie Bakker van Maanen.

Onze Handgemaakt broden worden gemaakt van een door ons zelfgemaakt desem. Aan dit huisgemaakte desem voegen wij het zuiverste meel en bloem toe, van duurzaam geteeld graan van Hollandse bodem. Het desem rijpt maar liefst 24 uur en hierdoor is het een natuurlijk broodverbeteraar en is dit brood puur natuur en dus e-nummer vrij. Brood zoals brood bedoeld is en hoe onze vorige generaties brood maakte. Het brood wordt gebakken in een steenoven voor een dunne krokante korst, een mals kruim en een rustieke uitstraling

Rustiek wit
Een heerlijk mals wit desembrood mag natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. Dit brood is bereid met duurzaam steengemalen tarwebloem en is verrijkt met rogge voor een eigen karakteristieke smaak. Deze rustieke bol heeft een lekkere dunne korst en is een echte allemansvriend.

Volkoren van de Molen
De naam zegt het natuurlijk al een beetje, dit is een desembrood op basis van tarwebloem en volkoren meel. Een lekkere stevig bol boordevol vezels, mineralen en vitaminen. Deze bol dankt zijn naam aan een eerdere samenwerking waarbij een lokale molen het graan maalden.

Landbruin zaden
Onze Franse onderburen kennen dit brood als Pain de Campagne. Landbruin zaden is een bruin desembrood op basis van roggemeel, volkorenmeel en tarwebloem. Dit brood is gedecoreerd met een mix van geroosterde pompoenzaden, sesam en lijnzaad. Voor een extra lekkere smaak hebben wij honing en mout toegevoegd.

Spelt zaden
Een speltbrood boordevol zaden, kan het nog lekkerder? Dit speltbrood is bereid met speltbloem, roggemeel en natuurlijk ons huisgemaakte desem voor onze eigen Van Maanen touch. Dit brood is rijkelijk gevuld met geroosterde zonnebloemzaden, sesam en lijnzaad dus ook nog eens super vezelrijk en karakteristiek.

Maisbrood
De goudgele kleur van dit maisbrood straalt je tegemoet! Het samenspel van tarwebloem, mais en ons huisgemaakt desem geven deze desembol een unieke smaak. De knapperige opengescheurde korst zorgt voor een rustieke uitstraling van dit product. Echt een heerlijk brood voor de echte maisbrood liefhebber.