Hoera, wij bestaan 114 jaar!

Al 114 jaar Bakker van Maanen

Vandaag, 21 mei, bestaan wij maar liefst 114 jaar. Al sinds 1907 maken wij elke dag weer ambachtelijk brood en banket. Wij komen dan ook uit een tijd waarin de traditionele ambachten de ankers van de maatschappij vormden. Hier ligt onze basis, een basis die nooit meer uit ons systeem is verdwenen en die ons bedrijf vier generaties later heeft gevormd tot wat het nu is. Een bakkerij die haar geschiedenis en erfgoed heeft weten te behouden maar tegelijkertijd heeft weten te vertalen naar een eigentijdse beleving voor onze gasten. 

Bakker zijn zit in onze genen. Dat wisten wij vanaf het moment dat wij het deeg door onze vingers lieten rollen, wanneer wij voor het eerst de ongrijpbare geur van versgebakken brood uit de ovens roken en men zag genieten van onze producten. Zoals Opa Jan van Maanen (oprichter en 1e generatie) altijd zei: ‘Wanneer ik mensen kan verrassen met mijn producten en hen zie genieten dan weet ik weer dat bakker zijn niet is wat ik doe maar wie ik ben’. En dat heeft hij doorgeven aan de tweede generatie, zij weer aan de derde generatie en nu staat de vierde generatie aan het roer.

Wat begon met één winkel aan de Kerkstraat in Katwijk is inmiddels uitgegroeid tot 47 winkels verspreid in het Westen van het land. Bakkerswinkels, Bakkerscafés en recent hebben wij ons allereerste IJscafé mogen openen. Iets om trots op te zijn!

Wil je nog meer weten over de historie van Bakker van Maanen?
Hier vind je het hele verhaal!