Ons ei en Bakker van Maanen

In samenwerking met Ons Ei kan je nu ook in geselecteerde bakkerswinkels verse eitjes kopen! Waarom wij zo blij worden van Ons Ei? Vanuit hun eigen ‘nest’ in Boven-Leeuwen en Dreumel leveren zij kakelverse biologische eieren. Een gezond, eerlijk en duurzaam ei met het 3 sterren Beter Leven keurmerk, rechtstreeks van de boerderij. Door hun zelf geraapt, verpakt en naar de winkel gebracht. Want eieren die zijn geproduceerd met oog voor dier, natuur en klimaat smaken nog nét iets lekkerder. Ook in het verpakkingsproces worden bewuste keuzes gemaakt voor het milieu. De eieren worden namelijk verpakt in biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal. Dit is beter voor het milieu en geven goede bescherming aan de eieren.

De kippen

 

Bij mooi weer scharrelen de kippen lekker buiten. De grote weide is aangeplant met wilgen, noten- en fruitbomen. Vogels, bijen en insecten worden door de bomen aangetrokken en dat is goed voor de biodiversiteit.

Het voer dat de kippen krijgen is biologisch. Dit houdt in dat er geen gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt om het voer te verbouwen. Het is een mix van mais, tarwe, gerst en soja en zit boordevol vitamines en mineralen. Gezonde voeding en een goed leefklimaat betalen zich terug: de kippen hebben een goede weerstand en zijn vrij van antibiotica. Dat is beter voor de kip, Ons ei en natuurlijk voor jouw gezondheid!

Biologische eieren

Het bijzondere aan de eieren is dat ze biologisch zijn en uit onze eigen streek komen. Maar wat betekent biologisch nu precies? Een ei mag pas een bio-ei worden genoemd als ze voldoet aan de strikte regels van de Europese biowetgeving. Hier is Ons ei dan ook voor gecertificeerd. Dit heeft alles te maken met hoe kippen leven en de diervriendelijke aanpak van ons als pluimveehouders.

 

Locaties waar je de eitjes kunt kopen

Ben jij nu benieuwd hoe z’n eitje smaakt? Kom snel naar één van de onderstaande winkels en probeer het zelf! Makkelijk en snel mee te nemen als je je dagelijkse portie brood komt halen.

Wat heb je nodig?

 • 4 biologische eieren van Ons ei
 • 1 theelepel mosterd
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel crème fraîche of Griekse yoghurt
 • 1/4 theelepel kerriepoeder
 • 1/2 bosje bieslook, fijngesneden
 • peper
 • zout
Hoe maak je het?
 1. Kook de eieren 10 minuten.
 2. Spoel de eieren onder koud water en hak ze fijn.
 3. Meng in een kom de mayonaise, crème fraîche, bieslook, kerriepoeder, mosterd, peper en zout naar smaak.
 4. Meng de fijngehakte eieren erdoorheen.
 5. Rooster een snee Handgemaakt brood in de grill of broodrooster, en beleg royaal met de eiersalade.

Wil je het recept iets frisser maken? Dan kun je nog blokjes appel of augurk toevoegen.