Probiotica brood

In de wereld van gezond eten en een bewuste leefstijl is er de laatste tijd veel aandacht voor probiotica: de vriendelijke bacteriën die gunstig zijn voor onze gezondheid. Daarom introduceren onze bakkers dit jaar iets nieuws, namelijk probiotica brood. Misschien klinkt jou dit als een gekke naam in de oren, maar dit brood is reuze gezond!

Voordat we dieper ingaan op probiotica brood, laten we eens kijken naar wat probiotica eigenlijk zijn. Probiotica is de verzamelnaam van een groep nuttige bacteriën, die na het eten levend de darmen bereiken. wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd, zorgen deze bacteriën voor heel veel positieve effecten zoals een goede darmflora.

Een goede darmflora is belangrijk voor onder andere een sterk immuunsysteem, goede spijsvertering, de aanmaak van vitaminen én het verminderen van voedselallergieën. Erg belangrijk voor een gezonde levensstijl dus!

Natuurlijk zijn wij bij Bakker van Maanen groot fan van lekkere gebakjes en andere zoete traktaties, maar zijn wij ook voor het maken van bewuste keuzes. En speciaal voor mensen die op de gezondheid willen letten, hebben wij het nieuwe probiotica brood geïntroduceerd. Een desembrood met gefermenteerde spelt en probiotica.

De combinatie van het gefermenteerde spelt en de probiotica in het brood, maakt het in vele gevallen beter verteerbaar. Daarbij kunnen mensen die gevoelig zijn voor gluten dit brood vaak beter hebben. (maar let op, dit brood is niet glutenvrij).

Door onze unieke desemcultuur, krijgt het brood een unieke smaak en textuur. Naast zijn smaak is zuurdesembrood ook een goede bron van vitaminen, mineralen en andere nutriënten die bijdragen aan een gezond voedingspatroon.

De combinatie van probiotica en gefermenteerde spelt, maak dit brood dus een echte krachtpatser! Ben jij nieuwsgierig geworden? Bestel jouw probiotica brood dan gemakkelijk in onze webshop!