Stapel op de zomer!

De zon schijnt, de barbecue draait op volle toeren en de geur van onze versgebakken zomerlekkernijen hangt in de lucht. Bij Bakker van Maanen zijn wij stapel op de zomer! En dat proef je bij ieder hapje. In onze bakkerswinkels ben je aan het juiste adres voor lekkernijen die ideaal zijn voor bij een gezellige barbecue, tijdens een stranddag of onderweg naar je vakantiebestemming!

Wat dacht je bijvoorbeeld onze gevulde borrelbroden voor bij de BBQ en onze mini koek blokjes, verpakt in handige meeneembeker? Of laat jij liever jouw eigen creativiteit los en beleg jij onze zachte (mini) bollen met allerlei lekkere dingen? Onze favoriete recepten lees je verderop.

Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, jij gaat een heerlijke zomer tegemoet!

De zomer in je bol

Natuurlijk hebben onze bakkers de allerlekkerste bollen en puntjes gebakken voor tijdens de zomervakantie! Want als je het ons vraagt is er niets zo lekker om tijdens een dagje uit van een paar heerlijke thuis belegde bolletjes te genieten. Met het hele gezin, tijdens een picknick met vrienden of lekker voor jezelf! Waar beleg jij ze mee?

De hele zomer zijn onze bollen en puntjes extra voordelig geprijsd, namelijk €2 zakken voor 6,-. Kies & mix met witte en bruine bollen, witte en volkoren puntjes.

Mini koek blokjes

Ideaal om mee te nemen tijdens een zomerdagje uit! In de smaken citroen-pistache, blondie, brownie en boterkoek.

Knabbelstengel

Knapperige croissantdeeg met mais, zonnebloempitten en Goudse kaas.

BBQ tip! Mini hamburgers

Onze mini bollen zijn perfect om de allerleukste mini hamburgers mee te maken. Zo zet je deze in mum van tijd op tafel tijdens de BBQ:

Benodigdheden voor 12 stuks
• Van Maanen mini bollenmix (1 zak)
• 12 Mini hamburgers of 450 gram vers gehakt
• Sla (kleine krop of klein zakje voorgewassen)
• 3 Plakken cheddar­kaas
• 2 Tomaten
• 2 Augurken
• 1 Rode ui
• 12 Reepjes bacon of spek

Bereiding

  1. Grill de mini­hamburgers op de barbecue of maak deze zelf van vers gehakt

  2. Snij de mini bollen open en grill deze kort op de barbecue samen met de bacon of het spek

  3. Snij ondertussen de plakken cheddar­kaas in vieren en leg deze op de hamburgers wanneer deze bijna gaar zijn, zo smelt de kaas een beetje

  4. Snij de sla, tomaten, rode ui en augurken

  5. Beleg de broodjes met je favoriete saus, sla, tomaat, rode ui, augurk, bacon of spek en natuurlijk je burger

Broodje worst

Wat is er lekkerder tijdens een warme zomerdag dan een koud drankje en een heerlijk vers bolletje met worst? Zo maken wij ‘m:

Benodigdheden voor 6 stuks
• Van Maanen zachte witte puntjes (1 zak)
• Barbecueworst naar keuze
• Koolsla (zelf maken of kant-en-klaar)
• Blokjes augurk (1 potje)
• Gebakken uitjes (1 bakje)
• Milde mosterd
• Ketchup

Bereiding

  1. Grill de worsten op de barbecue

  2. Snij de witte puntjes aan de bovenkant in, maar niet helemaal door

  3. Verdeel de koolsla over de broodjes of maak deze gemakkelijk zelf

  4. Leg de worsten op de koolsla in de broodjes

  5. Decoreer de broodjes zigzaggend met mosterd en ketchup

  6. Bestrooi tot slot met gebakken uitjes en blokjes augurk