Gouden tips voor jouw kerstdessert

Het kerstdiner, ieder jaar ontzettend gezellig maar vaak ook een hele klus! Aangezien jij vast al druk genoeg bent met de voorbereidingen van het voor- en hoofdgerecht, helpen wij je graag een handje bij het dessert. Met deze vier recepten tover jij binnen een mum van tijd een heerlijk nagerecht op tafel! Een beetje van jezelf én een beetje van Van Maanen.

Cheesecake met aardbeienijs en rood fruit

Dit heb je nodig (p.p.)

  • 1 Van Maanen cheesecakepunt
  • 1 Van Maanen speltkoek
  • 1 reep witte chocolade
  • 1 bol aardbeienijs
  • Rood fruit naar keuze

Zo maak je het

1. Verkruimel in een schone theedoek, of eenvijzel de speltkoek.
2. Leg de cheesecake in het midden van het bord. Schep daarnaast een lepel van de verkruimelde speltkoek.
3. Schep bovenop de kruimels een flinke bol ijs.
4. Decoreer met vers fruit en schaaf met een fijne rasp de witte chocolade over het nagerecht.

Citroenkoek met yoghurtijs, lemoncurd en meringue

Dit heb je nodig (p.p.)

  • 1 Van Maanen citroenkoek
  • 1 bol yoghurtijs
  • 1 theelepel lemoncurd
  • 4 mini meringues
  • Koekje naar keuze
  • Frambozen
  • Takje munt

Zo maak je het

1 Verkruimel de meringue en het koekje.
2 Schep in het midden van het bord een bol ijs, wij hebben een ring gebruikt om het ijs in een mooie ronde vorm te krijgen.
3 Leg tegen het ijs de citroenkoek en decoreer met een aantal druppels lemoncurd rondom.
4 Bestrooi het bord met de verkruimelde meringue en koekje.
5 Decoreer met frambozen en een blaadje munt en voila!

Brownie met pecannotenijs en karamel

Dit heb je nodig (p.p.)

  • 1 Van Maanen brownie (met stukjes pecannoot)
  • 1 bol karamel-pecannotenijs
  • Blokjes fudge
  • Pecannoten
  • Voor de karamel
  • 200 gram suiker
  • 175 ml verse slagroom
  • 50 ml water
  • 25 gram roomboter
  • Of kant-en-klare karameldessertsaus

Zo maak je het

1 Smelt in een pan met dikke bodem op lage temperatuur de suiker met het water. Probeer hier niet in te roeren, tot de suiker helemaal gesmolten en goudbruin van kleur is.
2 Verwarm in de tijd dat de suiker smelt de slagroom in een steelpannetje.
3 Roer de warme slagroom, scheut voor scheut, bij de gesmolten suiker zodat de suiker de slagroom langzaam opneemt.
4 Haal de pan van het vuur en roer tot slot de boter door de warme karamel.
5 Laat iets afkoelen en schep één eetlepel op een plat bord.
6 Maak met de bolling van de lepel een halve maan over het bord voor een speels effect.
7 Leg in het midden van de karamel de brownie en schep daarnaast een flinke bol ijs. Gebruik hiervoor een warme ijsschep, zo komt het bolletje gemakkelijk uit de schep.
8 Decoreer met gebroken pecannoten en stukjes fudge.

Triple chocolate drip petit four

Dit heb je nodig (p.p.)

  • 1 Van Maanen chocolade petit four
  • 1 bol vanille-chocoladeijs
  • Frambozen (of ander rood fruit naar keuze)

Voor de chocoladesaus

  • 100 gram pure chocolade
  • 125 ml verse slagroom
  • Of kant-en-klare chocoladedessertsaus

Zo maak je het

1 Breng in een steelpannetje de slagroom aan de kook.
2 Haal het pannetje van het vuur, breek de chocolade en voeg deze toe aan de slagroom (houdt een klein stukje chocolade apart). Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is.
3 Je kunt eventueel nog een klein klontje boter toevoegen om de saus extra glanzend en romig te maken. Schenk in een kannetje.
4 Leg de petit four op het bord en schep daarnaast een flinke bol ijs.
5 Gebruik hiervoor een warme ijsschep, zo komt de bol gemakkelijk uit de schep.
6 Verdeel de frambozen rondom de petit four en het ijs.
7 Schaaf met een fijne rasp het laatste stukje chocolade over het dessert.
8 Serveer, en schenk de lauwwarme chocoladesaus aan tafel over het dessert!