Zo smaakt handgemaakt

Wij als bakker zijn trots op ons Handgemaakt desembrood. Gemaakt met de beste ingrediënten, die alle tijd hebben gehad om te rusten en te rijpen. Na 24 uur worden ze in een steenoven gebakken voor een dunne krokante korst, een malse kruim en een prachtige rustieke uitstraling. Brood zoals brood bedoeld is.

Zien hoe ons Handgemaakt brood wordt gemaakt? Bekijk het hier!

Handgemaakt brood

Onze lijn Handgemaakt brood is ontstaan uit de wens om het ambacht terug te brengen in onze winkels met alle aandacht voor het product en de ingrediënten. Voor de ontwikkeling van dit assortiment zijn wij in onze archieven gedoken. Wat voor broden lagen er vroeger in onze winkels?Hebben we nog oude recepturen waar we op kunnen voortborduren? En zo ontstond er een eigentijds en gevarieerd assortiment aan vloerbroden waarvan de oorsprong teruggaat naar de 1e generatie Bakker van Maanen.

Wat is desem?

Desembrood bestaat al heel lang, langer dan de ‘busbroden’ die de meeste van ons gewend zijn. Tot aan de 19e eeuw werd er alleen maar brood met desem gebakken, totdat gist als rijsmiddel werd ontdekt. De laatste jaren is brood op basis van desem steeds meer in trek, maar wat is het eigenlijk?

Onze Handgemaakt broden worden gemaakt met een door ons zelfgemaakt desem. Desem is een mengsel van water en bloem, dit mengsel laten wij 24 uur rijpen. De van nature aanwezige melkzuurbacteriën natuurlijke gisten doen vanzelf hun werk; ofwel spontane fermentatiegenoemd. Hierdoor is het een natuurlijk broodverbeteraar en is dit brood puur natuur en dus e-nummer vrij. Door het deeg steeds te ‘voeden’ met bloem en water, en opnieuw 24 uur te laten rijpen kunnen wij het desem steeds weer opnieuw gebruiken voor het bakken van ons desembrood.

Aan dit huisgemaakte desem voegen wij het zuiverste meel en bloem toe, van geteeld graan van Hollandse bodem. En natuurlijk (misschien wel het belangrijkste ingrediënt) tijd: voor een optimale smaak en structuur. Maak kennis met ons Handgemaakt brood en laat je verrassen.

Handgemaakt brood avocado, feta & granaatappelpitjes

Ingrediënten

  • Handgemaakt volkoren van de molen
  • Feta
  • Avocado
  • Kiemgroente
  • Granaatappelpitjes
  • Peper en zout

Zo maak je het

1. Snijd een dikke plak van het volkorenbrood en rooster in het broodrooster.
2. Snijd de avocado in dunne plakken en verdeel over het broodje.
3. Kruimel de feta over de avocado.
4. Maak het broodje af met de granaatappelpitjes & de kiemgroente.
5. Voor extra smaak geef nog een draai aan de peper en zout molen.

Spicy tuna melt

Ingrediënten

  • Handgemaakt maisbrood
  • Tonijn uit blik
  • Mayonaise
  • 1/4 rode ui
  • Siracha
  • Geraspte cheddar
  • 1 Augurk
  • 1/4 Avocado

Zo maak je het

1. Snijd twee dikke plakken van het maisbrood en laat de tonijn uit blik uitlekken.
2. Snijd de rode ui en augurk fijn en de avocado in plakken.
3. Meng de tonijn, augurk, 1 el mayonaise en 1 tl siracha door elkaar.
4. Verspreid de tonijnsalade over het brood.
5. Verdeel de rode ui en de avocado over het brood.
6. Verdeel 1 el geraspte cheddar over het broodje en leg het andere broodje erop.
7. Grill de tosti totdat de kaas is gesmolten.

Broodje rosbief met truffelmayonaise

Ingrediënten

  • Handgemaakt spelt zaden
  • Rosbief
  • Parmezaanse kaas
  • Gefrituurde uitjes
  • Truffelmayonaise
  • Rucola
  • Pijnboompitjes

Zo maak je het

1. Snijd een dikke plak van het spelt zaden en beleg met rosbief.
2. Rooster ondertussen de pijnboompitjes lichtbruin voor een extra lekkere smaak.
3. Spuit de truffelmayonaise in een zigzagbeweging over het brood en verdeel de pijnboompitjes, gefrituurde uitjes en de Parmezaanse kaas eroverheen.
4. Top af met wat rucola en strooi er voor extra smaak nog wat peper en zout over.

Rustiek wit

Een heerlijk mals wit desembrood mag natuurlijk niet ontbreken in ons assortiment. Dit brood is bereid met steengemalen tarwebloem en is verrijkt met rogge voor een eigen karakteristieke smaak. Deze rustieke bol heeft een lekkere dunne korst en is een echte allemansvriend.

Volkoren van de molen

De naam zegt het natuurlijk al een beetje, dit is een desembrood op basis van volkorenmeel en tarwebloem. Een lekkere stevig bol boordevol vezels, mineralen en vitaminen. Deze bol dankt zijn naam aan de samenwerking met een lokale molen waar het graan werd gemalen.

Landbruin zaden

Onze Franse onderburen kennen dit brood als Pain de Campagne. Landbruin zaden is een bruin desembrood op basis van roggemeel, volkorenmeel en tarwebloem. Dit brood is gedecoreerd met een mix van geroosterde pompoenzaden, sesam en lijnzaad. Voor een extra lekkere smaak hebben wij honing en mout toegevoegd.

Spelt zaden

Een speltbrood boordevol zaden, kan het nog lekkerder? Dit speltbrood is bereid met speltbloem, roggemeel en natuurlijk ons huisgemaakte desem voor onze eigen Van Maanen touch. Dit brood is rijkelijk gevuld met geroosterde zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en stukjes hazelnoot. Dus super vezelrijk en karakteristiek.

Maisbrood

De goudgele kleur van dit maisbrood straalt je tegemoet! Het samenspel van tarwebloem, mais en ons huisgemaakt desem geven deze desembol een unieke smaak. De knapperige opengescheurde korst zorgt voor een rustieke uitstraling van dit product. Echt een heerlijk brood voor de echte maisbrood liefhebber.

Dadel-notenbrood

Het krokante korstje en de rijke vulling van stukjes dadel, rozijnen en walnoten maken dit brood een echte traktatie. Op basis van volkoren en roggebloem. De specerijen en het vleugje honing geven dit brood een kruidige, zoete smaak. Heerlijk met wat roomboter, of bij een kaasplankje.