Desembrood bestaat al heel lang, langer dan de ‘busbroden’ die de meeste van ons gewend zijn. Tot aan de 19e eeuw werd er alleen maar brood met desem gebakken, totdat gist als rijsmiddel werd ontdekt. De laatste jaren is brood op basis van desem steeds meer in trek, maar wat is het eigenlijk?
Onze Handgemaakt broden worden gemaakt met een door ons zelfgemaakt desem. Desem is een mengsel van water en bloem, dit mengsel laten wij 24 uur rijpen. De van nature aanwezige melkzuurbacteriën natuurlijke gisten doen vanzelf hun werk; ofwel spontane fermentatiegenoemd. Hierdoor is het een natuurlijk broodverbeteraar en is dit brood puur natuur en dus e-nummer vrij. Door het deeg steeds te ‘voeden’ met bloem en water, en opnieuw 24 uur te laten rijpen kunnen wij het desem steeds weer opnieuw gebruiken voor het bakken van ons desembrood.
Aan dit huisgemaakte desem voegen wij het zuiverste meel en bloem toe, van geteeld graan van Hollandse bodem. En natuurlijk (misschien wel het belangrijkste ingrediënt) tijd: voor een optimale smaak en structuur. Maak kennis met ons Handgemaakt brood en laat je verrassen.