Bakker van Maanen trekt land in

1 september 2016

Het pand aan de Rijnstraat 40 in Woerden werd gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw en is herkenbaar aan een gevelsteen met een leeuw. De begane grond, de vide en de eerste verdieping zijn ingericht volgens het speciale concept van de Bakker van Maanen winkels.

‘Ons uitgangspunt is een mix van de tuinkamer en de huiskamer: knus, gezellig en groen,’ vertelt Annemiek Lindhout, verantwoordelijk voor de look and feel van de winkels. ‘Op alle verdiepingen werken we met veel groen. Zo brengen we ‘buiten’ naar binnen.’

Meer horeca

Terwijl in de andere filialen de horeca ondersteunend is aan de bakkerswinkel, is het ontspanningsgedeelte in filiaal Woerden beduidend groter. Je ziet het meteen als je binnenstapt. Bij de bakkerij waar het Handgemaakt assortiment wordt gemaakt, is een koffiebar ingericht. Een stukje verder is een binnentuin met loungebanken. Vanaf de vide heb je zicht op de bakkers die aan het werk zijn en op de barista die op de speciale manier jouw koffie klaarmaakt. Op de eerste verdieping kijk je naar een modern aangelegde tuin waarin het groen in oude kratten is verwerkt.

Primeurs

De winkel in Woerden is het eerste filiaal waar ook alcohol wordt geschonken. Je kunt hier dus niet alleen terecht om koffie te leuten maar ook voor een uitstekend glas wijn en bier. Naast ons Handgemaakt brood, de handgemaakte taarten, de broodjes en het gebak zijn er ook non-food producten te koop. Het assortiment bestaat uit serviesgoed, glaswerk, kookboeken, theedoeken, wekpotten en mixen waarmee je thuis zelf koekjes of Handgemaakt brood kunt maken.

Het team van ons nieuwste filiaal staat klaar om je te verwelkomen! 

Vul de tekst in
Kies een foto